HUMANITA – početni sastanak

Kategorija
Novosti

Web stranica projekta
HUMANITA

Povećana potražnja i interes za aktivnostima na otvorenom velika su prilika, ali i izazov za svako zaštićeno područje, u njihovim naporima za ispunjavanje očekivanja posjetitelja, ali i zaštitu prirodnih vrijednosti.

U okviru novog EU projekta “Interakcije čovjeka i prirode i utjecaji turističkih aktivnosti na zaštićena područja“ – HUMANITA, sufinanciranog programom INTERREG Središnja Europa 2021. – 2027., Notitia d.o.o. sudjeluje kao jedan od 11 projektnih partnera iz Austrije, Hrvatske, Mađarske, Italije i Slovačke.

Projekt ima za cilj na temelju participativnog monitoringa uspostavljenog na dokazima pomoći upraviteljima zaštićenih područja u Središnjoj Europi (CE) kod primjene optimalnih mjera i aktivnosti, donošenja pametnijih odluka i sprječavanja negativnih utjecaja i sukoba između čovjeka i prirode te smanjenja rizika korištenjem inkrementalnog pristupa. 

Za početak projekta održan je početni sastanak projektnog konzorcija u Bukkszentkereszt u Mađarskoj, u razdoblju od 17. – 19. travnja 2023. godine. Sastanak je poslužio kao platforma za raspravu o radnim paketima, aktivnostima, zadacima i ukupnom tijeku rada partnera u narednom razdoblju, kao i u projektu općenito. Početni sastanak uključio je i uspostavu Upravljačke skupine HUMANITA te sastanak Upravnog odbora, prvi od mnogih koji će uslijediti u projektu HUMANITA.

Ova web objava je proizvedena uz financijsku pomoć Europske unije. Sadržaj web objave isključiva je odgovornost Notitia d.o.o. i ne može se smatrati da odražava stav Europske unije i/ili tijela programa Interreg Središnja Europa.